You are here: HomeNieuwsWorld Water Day 22 Maart 2015: Het monitoren van de Waterkwaliteit op Aruba

World Water Day 22 Maart 2015: Het monitoren van de Waterkwaliteit op Aruba

Een goede waterkwaliteit op Aruba is belangrijk voor de gezondheid van de lokale bevolking maar ook de bezoekers. Omringd door water en mooie witte stranden is het behouden van de stranden en het monitoren van de waterkwaliteit van uiterst belang.

Sinds 2006 wordt periodiek de waterkwaliteit van verschillende oppervlaktewateren op Aruba gecontroleerd o.a. op fecale coliform. Het aantonen van fecale coliform in water geeft aan dat het water verontreinigd is met uitwerpselen van dieren of mensen. In eerste instantie is begonnen met de controle van irrigatiewater (damwater) en in 2007 zijn daar zeewater en de reguliere lozingen (effluent) van de rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI) bijgekomen.

Binnen een triangel samen met Hygienische Dienst die de monstername doet en Landslaboratorium die het water analyseerd op fecale coliformen, werkt de Directie Natuur en Milieu mee samen om de waterkwaliteit te monitoren.

Uit analyse van de afgelopen vijf jaren vergeleken met de internationale normen kan geconcludeerd worden dat Aruba een uitstekend waterkwalieit heeft en kan de bevolking en de bezoekers zonder enige zorgen blijven genieten van onze mooie blauwe wateren.

Het feit blijft dat Aruba met een hoge watertarief kamt en is daardoor verstandig om water zoveel mogelijk te besparen en hergebruiken (H20-neutraal). Initiatief van bijvoorbeeld Santarosa om het spoelwater van WEB te hergebruiken met cunuceros zijn voorbeelden van het beleid die de Directie Natuur en Milieu stimuleerd.  Niet alleen het damwater maar ook het effluent van de reguliere lozingen van de RWZI’s wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk te hergebruiken voor irrigatiedoeleinden en dergelijke.

May 2018
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Like ons!

Youtube Channel

Sociaal Netwerk

Twitter Feed

dnmaruba Bondia. Climate change is real, Aruba. https://t.co/exIC9hfhTA
dnmaruba @aruba Danki Ministerio ROIM y gabinete Evelyn Wever Croes pa pone nos inversion di e water fontijnan di Caya Betic… https://t.co/2cBVDmUiU6
dnmaruba Dnmaruba working on proteccion of over 35 areas of importance for conservation
dnmaruba waw great news. we would love to see more of comebacks on our list #CITES greetings from Aruba @dnmarubahttps://t.co/UZuJoP8DRu
dnmaruba RT @WWF: #DYK #ClimateChange is impacting #turtle nesting sites? It alters sand temperature, which affects the sex of hatchlings. #WorldEgg

Lid van

UNEP LogoCITES Logo