You are here: HomeNieuwsHet monitoren van de Waterkwaliteit op Aruba

Het monitoren van de Waterkwaliteit op Aruba

Directie Natuur en Milieu - Waterkwaliteit op ArubaEen goede waterkwaliteit op Aruba is belangrijk voor de gezondheid van de lokale bevolking maar ook de bezoekers. Omringd door water en mooie witte stranden is het behouden van de stranden en het monitoren van de waterkwaliteit van uiterst belang.

Sinds 2006 wordt periodiek de waterkwaliteit van verschillende oppervlaktewateren op Aruba gecontroleerd o.a. op fecale coliform.

Het aantonen van fecale coliform in water geeft aan dat het water verontreinigd is met uitwerpselen van dieren of mensen. In eerste instantie is begonnen met de controle van irrigatiewater (damwater) en in 2007 zijn daar zeewater en de reguliere lozingen (effluent) van de rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI) bijgekomen.

Binnen een triangel samen met Hygienische Dienst die de monstername doet en Landslaboratorium die het water analyseerd op fecale coliformen, werkt de Directie Natuur en Milieu mee samen om de waterkwaliteit te monitoren.

Uit analyse van de afgelopen vijf jaren vergeleken met de internationale normen kan geconcludeerd worden dat Aruba een uitstekend waterkwalieit heeft en kan de bevolking en de bezoekers zonder enige zorgen blijven genieten van onze mooie blauwe wateren.

Het feit blijft dat Aruba met een hoge watertarief kamt en is daardoor verstandig om water zoveel mogelijk te besparen en hergebruiken (H20-neutraal). Initiatief van bijvoorbeeld santa rosa om het spoelwater van WEB te hergebruiken met cunuceros zijn voorbeelden van het beleid die de Directie Natuur en Milieu stimuleerd.  Niet alleen het damwater maar ook het effluent van de reguliere lozingen van de RWZI’s wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk te hergebruiken voor irrigatiedoeleinden en dergelijke.

June 2018
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Like ons!

Youtube Channel

Sociaal Netwerk

Twitter Feed

dnmaruba RT @UNEnvironment: Happy #WorldOceansDay! 🌊🐟🌊🐡 We all have a responsibility to use the resources provided by our oceans sustainably becaus…
dnmaruba HAppy World Environment day 2018 If you can't reuse it, refuse it! https://t.co/H3TnXUI9lc
dnmaruba Thank you @Schwarzenegger for accepting this challenge. No more single use plastic https://t.co/quYyZQoJto
dnmaruba dnmaruba is also playing the game of tag to help #BeatPlasticPollution here is how https://t.co/OIVpFRX1UY
dnmaruba Bondia. Climate change is real, Aruba. https://t.co/exIC9hfhTA

Lid van

UNEP LogoCITES Logo